Who's Next Records

WHO'S NEXT NIEUWS 2006

20-12-06 NIEUWE SINGLE TOUCHIN' TONGUES

imageNa de single 'Hoochie Coochie Lady' van Touchin' Tongues (playlist behaald radio 2) is dan nu bijna de opvolger gereed. In februari zal de derde single 'Fool' uitkomen.
Hou de site in de gaten voor meer informatie of kijk op: www.touchintongues.nl


20-12-06 DENNIS TODAY

imageMet haar debuutsingle 'No Can Do' behaalde ze de 41e plaats in de single charts top 100. Nu is het tijd voor de opvolger.
In maart zal de release van 'Today' plaatsvinden.
Dennis kun je in januari zien in:
5 januari: Cafe Meander in Amsterdam
8 januari: TMF RE-Action, nieuwe single live
13 januari: Noorderslag in Groningen
www.thisisdennis.com


26-10-06 DENNIS WINT ESSENT AWARD

imageVandaag zijn de winnaars van de 11e lichting Essent Awards bekent gemaakt. Dennis is een van deze winnaars!
Op Noorderslag 2007 in Groningen zal zij met haar band een optreden verzorgen.
www.noorderslag.nl
www.thisisdennis.com


27-9-06 DENNIS GEEFT SHOWCASE IN PARADISO

imageOp maandag 9 oktober geeft Dennis een spetterende showcase in de bovenzaal van het Paradiso. Zij wordt begeleid door haar band met o.a. Martijn Bosman(Kane) en Simon Gitsels(Solo).
Aanvang: 20:00
Routebeschrijving: www.paradiso.nl.
Wil je graag de showcase bijwonen? Stuur dan even een mail naar iris@whosnextrecords.nl voor de gastenlijst.


22-9-06 DENNIS OP DE TMF AWARDS? BRENG NU JE STEM UIT!

imageUit de vier kweekvijver artiesten mag degene met de meeste stemmen optreden op de TMF Awards. Breng je stem uit op Dennis en sms K4 naar 2863.
De actie loopt tot en met 1 oktober. Op 2 oktober maat TMF bekend welke kweekvijver act op de TMF awards te zien is.


12-9-06 HANS SCHLATMAN - SINGER/SONGWRITER HEEFT 'ZIN IN NEDERLAND'

imageVoor het grootste burgerinitiatief van Nederland, Visie21, heeft singer/songwriter Hans Schlatman het nummer 'De Zin van Nederland' opgenomen. Schlatman schreef de muziek bij een speciaal voor Visie21 geschreven tekst van Jeroen Schilte. 'De Zin van Nederland' kreeg zoveel positieve reacties van de ruim 1000 deelnemers, dat is besloten het op single uit te brengen. Zondag 3 september jl. is de single officieel door Schlatman gelanceerd tijdens het Visie21 festival in park Lepelenburg in Utrecht. De productie van 'De Zin van Nederland' lag in handen van producer Rob van Donselaar (Rowwen Heze, Skik, Guus Meeuwis). Met 'De Zin van Nederland' wijkt Schlatman af van het rockgeluid van EGO (Who's Next Records, 2006), een album dat werd geproduceerd door Frans Hendriks (Doe Maar, Candy Dulfer, Do) en waaraan muzikale bijdragen werden geleverd door onder andere Bart van Poppel, bandleden van Anouk en aanstormend talent Dennis.
Met band treedt Schlatman in 2006-2007 op met nieuw werk, materiaal van EGO en 'De Zin van Nederland'. Meer informatie, muziek en single en video van Schlatman is te vinden op www.schlatman.nl en www.myspace.com/hansschlatman .


11-9-06 DENNIS - DOWNLOADEN!

imageWil je de single No Can Do van Dennis downloaden? Dat kan via www.tmf.nl en radio538.
En wil je Dennis 'live' horen? Luister 19 september tussen half acht en negen uur naar Giel Beelen. Laat je reakties achter via de site van Dennis www.thisisdennis.com!


9-9-06 KOEL

imageHet verhaal van Koel: Het is begin februari 2006 als een thuisgemaakte demo opgestuurd wordt naar studio Zeezicht. Na 3 dagen is er telefonisch contact met producer Rob van Donselaar: hij heeft geluisterd naar de NederReggae en vindt dat reden genoeg om het bandje uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. Daarna gaat alles heel snel. Er moeten liedjes geschreven worden, er volgt snel een tweede gesprek, er volgen nog meer liedjes, er wordt veel en lang gerepeteerd, vervolgens een eerste gesprek met Who's Next Records, veel bellen, mailen, spelen en dromen.
En dan, medio mei: Koel krijgt het aanbod een aantal nummers te gaan opnemen dit najaar! Er bestaan slechtere scenario's ja. De band Koel wordt gevormd door 5 jongens die ieder afzonderlijk al jaren in diverse bands spelen. De band: drums Anthony Blom, gitaar en zang Steffen Vogelezang, toetsen en zang Maarten de Krosse, bas en zang Frans Brand, percussie en zang Janco van der Kaaden.
Waar kan je Koel al vinden, zien en beluisteren?
www.koelmusic.nl
www.myspace.com/koelhetbandje
30 september 2006, LVC, Leiden. Meer info te vinden op: www.ontzettendleiden.nl
Kaarten voor het festival zijn al te reserveren via www.lvc.nl.
Toegang 7.50 Euro. Aanvang Koel 21:30 uur.


29-8-06 HER NAME IS DENNIS

image'Some just call it music, to me it's like a drug.' Met deze woorden slaat de 22-jarige Dennis - het pseudoniem van Denise van Donselaar - de welbekende spijker op zijn kop. Want met haar eigenzinnige debuutalbum laat deze kersverse popster horen dat muziek een absolute must voor haar is. Over haar onvoorwaardelijke liefde voor muziek zingt ze op haar eerste single 'No Can Do' - een swingende, big band-achtige track waarbij je onmogelijk stil kunt blijven zitten. De clip is gemaakt door de creatieve talenten van TMF Kweekvijver en is regelmatig te zien op TMF. De single is vanaf 8 september verkrijgbaar in de platenzaken. Voor meer informatie check www.thisisdennis.com.


28-8-06 AUGUST 75 IN VOORPROGRAMMA THE REVS

imageAugust 75 is op vrijdag 8 september te zien in het Patronaat te Haarlem. Zij verzorgen het voorprogramma van de ierse band The Revs. Aanvang 20:30, zie www.patronaat.nl of www.august75.nl.


27-8-06 BINTANGS 45 JAAR!

imageAl voor de opnamen van 'Doc' ontstond de gedachte bij de Bintangs om in het jubileumjaar 2006 iets speciaals te doen. Iets wat de Bintangs nog nooit eerder hadden gedaan, iets waarop vanuit de fanbase steeds driftig gehamerd werd; “Wanneer komen die gasten nou eens met een DVD!”.
Eindelijk is het dan zover. Op vrijdag 15 september zullen de Bintangs hun 45-jarig bestaan vieren in het Kennemertheater te Beverwijk met een DVD presentatie. Op de DVD is een registratie te zien van het live concert dat zij eerder dit jaar gaven in het Patronaat: springlevend, beukend en met een zeer gevarieerde setlist van heden naar verleden en weer terug. Tevens staan er historic moments op de DVD en nog velen extra unseen, never released before, rare, unique, unmastered & kind of not produced tracks. BINTANGS “Document” - 45 years of Rock 'n Roll. Let's do another 45!!

Voor kaarten/informatie check www.kennemertheater.nl en www.bintangs.nl.


26-8-06 TOUCHIN' TONGUES

imageDe leden van Touchin' Tongues duiken zeer binnenkort de studio in voor de opnames van hun derde single. Hoe deze gaat klinken & eruit gaat zien verklappen wij nog niet. Hou de site van Touchin' Tongues in de gaten voor de optredens en release!
www.touchintongues.nl


1-5-06 HET NIEUWE ALBUM DOC VANAF 19 MEI IN DE WINKEL!

imageWelnu, Doc is misschien wel het heftigste Bintangs-album ooit. Doc lijkt te wijzen op een computerbestand, hetgeen schitterend contrasteert met de lekkere ouderwetse rockers op de CD. Niets is minder waar. Doc is vernoemd naar de ingeslapen hond Doc van Frank Kraaijeveld, die voor de eerste 100 exemplaren van de CD handgeschilderd artwork heeft gemaakt. Gezien zijn haast blaffende zangstijl moeten baasje en huisdier goede vrienden zijn geweest. De band klinkt al even hecht als een vriendenclub. 19 mei komt het album uit. De CD-presentatie vindt plaats in Patronaat te Haarlem. Aanvang 20.30 uur.
www.bintangs.nl


28-4-06 NIEUWE SINGLE SEVEN WAYS VAN AUGUST 75 IN PROMOTIE

imageDe single Seven Ways van het album August 75 maar dan 'korter en krachtiger' is inmiddels verkrijgbaar. Mis deze nieuwe versie niet.
5 mei staan Dennis en Ivo met de band op het grootste bevrijdingsfestival van Nederland in Haarlem! Om 13:00 uur wordt er op het kleine podium gespeeld.
Zie de site www.august75.com.


26-4-06 OLD ROCKERS NEVER DIE

imageDe Bintangs rond bassist zanger Frank Kraaijeveld en gitarist Jan Wijte bestaan dit jaar 45 jaar. De band is ouder dan de meeste van de huidige bandleden. De twee gebroeders Ibelings in de band, gitarist Maarten en drummer Gerben, noemden ooit de Bintangs als hun grote voorbeeld toen ze Bad To The Bone begonnen. Achtergrondzanger Dagomar Jansen is de zoon van Jimmy, de allereerste drummer van de band. 19 mei vinden de DVD opnamen plaats in Patronaat te Haarlem om later dit jaar het 45-jarig bestaan te kunnen vieren. www.bintangs.nl


29-3-06 AUGUST 75 LIVE!

imageAugust75 is live te zien op:
Vrijdag 7 april Paard van Troje Den Haag - voorprogramma Veldhuis & Kemper
Zaterdag 8 april Vechtsebanen Utrecht - voorprogramma Golden Earring
Zaterdag 15 april Patronaat Haarlem - voorprogramma Veldhuis & Kemper
Donderdag 27 april Effenaar Eindhoven - voorprogramma Veldhuis & Kemper
Vrijdag 5 mei Bevrijdingspop Haarlem


16-3-06 TOUCHIN' TONGUES OP PLAYLIST RADIO 2

imageDe nieuwe single 'Hoochie Coochie Lady' staat op de playlist van radio 2! Vanaf maandag 20 maart is de single verkrijgbaar. Touchin' Tongues is 23 maart te zien en te horen in de Sounds in Venlo waar zij een instore doen. 29 april zijn zij ook nog te horen op Koninginnenacht te Venlo. Meer informatie en nieuws op: www.touchintongues.nl


15-3-06 AUGUST 75 WEDEROM IN VOORPROGRAMMA VELDHUIS & KEMPER

imageAugust75 wederom in het voorprogramma van Veldhuis & Kemper! Zij zijn te horen en te zien op:
- Vrijdag 7 april, Paard van Troje in Den Haag
- Zaterdag 15 april, Patronaat in Haarlem
- Donderdag 27 april, Effenaar in Eindhoven
Donderdag 16 maart is August75 te gast bij Radio Rijnmond waar zij een interview doen en een nummer live zullen spelen.


6-2-06 AUGUST75 LIVE OP DE RADIO!

imageDeze week is August75 in de Megacharts met de single 'Let it go' gestegen van 81 naar 70! Ook staan er weer een hoop radio optredens in de planning. August75 is live te horen op:
7 februari - 3FM in het programma Move your ass
10 februari - Radio West
11 februari - Haarlem FM
16 februari - Yorin FM in het programma Stenders vroeg op
18 februari - Radio 2 in het programma Cappuccino
21 februari - Radio Brabant
16 maart - Radio Rijnmond
www.august75.com


23-1-06 ! AUGUST 75 CD VAN DE MAAND BIJ WHO'S NEXT RECORDS !

imageDeze maand is het album van August75 ALBUM VAN DE MAAND bij Who's Next Records. Het nieuwe gelijknamige album van August75 ligt nu in de winkels. Van Leest heeft een speciale cd actie vanaf woensdag 25 januari. Op Radio 2 is het album deze week cd van de week.
August75 is woensdag 25 januari live vanaf 15:15 bij Hans Schiffer op Radio 2 te gast en spelen dan live de nieuwe single 'Let it go'. Tevens is August75 deze week te zien en te horen op RTV Drenthe.
www.august75.nl


6-1-06 VEEL OPTREDENS VOOR MICHIEL HUISMAN IN JANUARI!

imageMichiel Huisman start 2006 goed met een reeks optredens op de kalender en zijn nieuwe single. Zijn single heet 'Deel van mij' en ligt vanaf 13 januari in de winkels. Op Michiel Huisman zijn website www.michielhuisman.nl kun je de preview van de clip 'Deel van mij' bekijken.
Michiel heeft de volgende optredens in januari:
- Zaterdag 7 januari is Michiel Huisman te gast in Spijkers met Koppen. Tussen 12:00 en 14:00 spelen zij 4 nummers live vanuit cafe Florin, Nobelstraat 2 te Utrecht.
- Dinsdag 10 januari is Michiel Huisman live bij Giel Beelen 3fm tussen 06:00 en 09:00.
- Dinsdag 10 januari treedt Michiel Huisman live op in Stairway to Heaven te Utrecht.
- Zondag 15 januari NCRV volspot radio 2.
- Vrijdag 20 januari treedt Michiel Huisman live op in Peppel te Zeist.
- Donderdag 26 januari live optreden in De Paap, Den Haag.
- Dinsdag 31 januari staat Michiel Huisman in Bitterzoet te Amsterdam.
Voor meer informatie over Michiel Huisman kun je surfen naar: www.michielhuisman.nl


4-1-06 MUZIKALE START VAN 2006 MET AUGUST75!

imageLet It Go! Een goed voornemen voor 2006 en de naam van de nieuwe August75 single die per 6 januari beschikbaar is. Om een indruk te krijgen kun je op de website www.august75.nl een deel van de single beluisteren.
Graag willen wij je uitnodigen voor een live radio optreden bij Tros muziekcafe waar August75 drie nummers zal spelen: 'Pass You By', 'Let It Go' en 'Julia'. Tevens vieren zij dan de release van het album 'August75' dat op 27 januari uitkomt. Don't let it pass you by en kom gezellig een drankje met ons mee drinken op 28 januari!
Vanaf 15:30 ben je van harte welkom in Tros muziekcafe, Studio Plantage op de Plantagekerklaan 36 te Amsterdam. Tevens is August75 met band op 20 januari live te horen en te zien op RTV Drenthe.
Check de website www.august75.nl voor de laatste nieuwtjes en optredens.


NIEUWS ARCHIEF

2007
2005
2004

- terug naar top -