Who's Next Records

WHO'S NEXT NIEUWS 2005

7-12-05 KNUFFELBANDJE

imageOp de site steen.web-log.nl(RTV Drenthe) stond op 4 november 2005 over 'Let It Go' van August75 het volgende: Zo af en toe heb je d'r weer een - zo'n nummer dat je op de wekelijkse verse-aanvoer-stapel vind en gaat beluisteren en waarbij dan meteen het kwartje valt. Collega Steen en ik hebben dit nummer beiden omarmd en mijn geachte collega is al een stapje verder want dit is zijn nieuwe knuffelbandje. August75 bestaat uit een aantal oud-leden van de Dollybirds (vrolijk bandje dat een aantal radiohitjes scoorde) die de pretpoppunk uit het verleden hebben ingeruild voor heerlijke melancholische harmonieuze herfstmuziek. It's the most wonderful time of the year als het aan mij ligt. Wat mij betreft mag elke herfst vergezeld gaan van een dergelijke soundtrack. Nu nog de rest van het album beluisteren maar dat zal wel niet lang meer op zich laten wachten.


6-12-05 MICHIEL HUISMAN & AUGUST75 15 DECEMBER IN P60 TE AMSTELVEEN

imageMichiel Huisman en August75 spelen 15 december 2005 in de P60 te Amstelveen. August75 zal de avond openen. Ivo Dinkelaar en Dennis Wind spelen o.a. 'Pass You By' en de nieuwe single 'Let It Go'. Michiel Huisman komt oorspronkelijk uit Amstelveen! Het wordt dan ook een bijzondere avond voor Michiel en zijn bandleden. Zaal open: 21.00 uur. Voor meer informatie over tickets www.p60.nl.


5-12-05 WIST U DAT?

imageWist u dat August75 ook te horen is in allerlei liedjes als achtergrondkoortje? Zo kun je August75 ontdekken op bijvoorbeeld: de tune 'Dichterbij' van het KRO-programma 'De Wandeling' samen met Daniel Lohues, op de cd 'Duizel Mij' van Paul de Leeuw in het liedje 'De Pijn is Weg' en op de cd 'Wijzer' van Guus Meeuwis in de liedjes 'Te Lang' en 'Wensen'.


21-11-05 LET IT GO OP RADIO 1

imageDe nieuwe single Let It Go van August75 is toegevoegd aan de Radio 1 airplaylijst. De single komt vrijdag 6 januari 2006 uit. Een goed begin van het nieuwe jaar!8-11-05 VIDEOCLIP DEEL VAN MIJ VAN MICHIEL HUISMAN OPGENOMEN!

imageDe derde week van november gaat de single Deel Van Mij van Michiel Huisman in promotie. Afgelopen week is in Amsterdam de videoclip opgenomen. In januari zal de single te koop zijn. Op de single vind je de videoclip van Geef Je Over als bonustrack.


6-11-05 EERSTE ALBUMRECENSIE AUGUST75 VERSCHENEN

image't Is weer voorbij, die mooie zomer, zong Gerard Cox in 1975. Voor Haarlemmers Dennis Wind en Ivo Dinkelaar moest het toen allemaal nog beginnen. Biede heren werden geboren in augustus van dat jaar, waarmee gelijk de naam van hun nieuwe band is verklaard. Voor August75 speelden ze in de punkpopband Dollybirds, maar dat was toch niet helemaal wat ze wilden en dus ging het roer om. August75 bevat twaalf liedjes die voortborduren op de traditie van The Everly Brothers en in iets mindere mate The Beatles. Bedrieglijk eenvoudige en akoestische popliedjes met fraaie, harmonieuze samenzang. Mij doet het vooral denken aan bands als The Rembrandts en Crowded House en diverse singer/songwriters uit de jaren '70. Het leuke aan August75 is dat de plaat een flink aantal liedjes bevat waar voornoemde artiesten zich absoluut niet voor zouden schamen. Neem bijvoorbeeld het charmante I'm Still Here, het dromerige 7 Ways of het lieflijke Long Runaway. Mijn verwachtigen waren vooraf eerlijk gezegd niet zo hoog, maar dit is gewoon een heel mooie plaat!
Recensent : Marco van Ravenhorst - Verschenen in Plato Mania nr: 209
HET ALBUM AUGUST75 WORDT BEGIN 2006 UITGEBRACHT.


3-11-05 AUGUST75 VOORPROGRAMMA VAN THEATERSHOW VELDHUIS & KEMPER

imageVanaf 10 november tot en met 20 december treft u August75 aan in de theaters als voorprogramma van de theatershow Hitsig van Veldhuis & Kemper.
Het gaat om de volgende data: 10-11 Winschoten, 18-11 Cuyk, 21-11 Leiden, 24-11 Delft, 02-12 Bussum, 03-12 Alkmaar, 06-12 Doetinchem, 07-12 Arnhem, 09-12 Amsterdam, 10-12 Amsterdam, 13-12 Goes, 14-12 Breda, 16-12 Papendrecht, 17-12 Beverwijk, 19-12 Hoofddorp, 20-12 Oosterhout.


21-9-05 GEEF JE OVER OP NUMMER 49 IN DE MEGA TOP 50

imageGeef Je Over, de eerste single van het debuut album “Luchtige Verhalen” van Michiel Huisman, is vorige week binnengekomen op nummer 50 en deze week doorgestegen naar nummer 49. Het liedje staat op medium rotatie op 3FM.


12-9-05 AUGUST 75 IN VOORPROGRAMMA VAN DE DIJK EN LOHUES & THE LOUISIANA BLUES CLUB

imageAugust 75 speelde op 7 & 8 September in het voorprogramma van de Dijk in Nighttown, Rotterdam. Op de beide avonden was het hun taak het publiek op te warmen met liedjes van hun in november te verschijnen album. Uiteraard kwam ook hun nieuwe single Pass You By voorbij. Na deze 2 succesvolle avonden mochten ze ook afgelopen zaterdag het voorprogramma van Daniel Lohues & the Louisiana Blues Club in het Patronaat te Haarlem verzorgen. Dit was voor de Haarlemse band natuurlijk een thuiswedstrijd. Zondag 11 september was August 75 te zien en te horen op het 10 Breaking Bands festival, toevallig of niet, weer in Nighttown.


10-9-05 MICHIEL LIVE BIJ BNN'S THAT'S LIFE OP 3FM

imageMorgen is Michiel met z'n band te gast bij BNNs Thats Life tussen 16.00u - 18.00u op 3FM. Ze zullen een aantal liedjes live ten gehore brengen en even kletsen over het album, de releaseparty en wat nog meer. Als het je leuk lijkt om de uitzending in Hilversum bij te wonen kun je een mailtje sturen naar thatslife@3fm.nl. Verder zul je de afgelopen weken in vele bladen en kranten interviews met Michiel zijn tegengekomen. Het album Luchtige Verhalen ligt in de winkels.


9-9-05 DEBUUTALBUM LUCHTIGE VERHALEN VAN MICHIEL HUISMAN IN DE WINKELS

imageVanaf vandaag is het het album Luchtige Verhalen van Michiel Huisman verkrijgbaar in alle platenzaken en via internet. De single Geef je Over staat inmiddels op medium rotation op 3FM en daarnaast is de single single van de week bij Music Store. De internetclip is nu te zien op de website van de band.


8-9-05 ALBUM PRESENTATIE MICHIEL HUISMAN WAS EEN SUCCES

imageGisteren presenteerde Michiel Huisman met zijn band hun debuutalbum Luchtige Verhalen op het strand van Blijburg in Amsterdam. De band kreeg van Jacqueline Govaert (Krezip), naast een fles champagne, de eerste exemplaren van het album overhandigt. Direct daarna speelde de band een aantal nummers van het nieuwe album waarna er hapjes en drankjes in overvloed waren. Het feestje duurde tot laat! Foto's en filmpjes van de avond zijn te vinden op www.michielhuisman.nl.


24-8-05 NU OOK RINTONES VERKRIJGBAAR VAN AUGUST 75 EN MICHIEL HUISMAN

imageOp onze DOWNLOADS gedeelte kun je nu ook, naast die van Schlatman en Touchin' Tongues, de ring- en realtones van Geef je over (Michiel Huisman) en Pass You By (August 75) naar je telefoon loodsen. Het werkt heel simpel:
check of je WAP-funtie is ingeschakeld en welke telefoon welke tone ondersteund.


22-8-05 AUGUST75 EEN VAN DE “10 BREAKING BANDS!” IN NIGHTTOWN ROTTERDAM

imageOp zondag 11 september organiseert Arising Artist in samenwerking met Who's Next Records het festival “10 BREAKING BANDS!” in Nighttown Rotterdam. Het festival start om 16:00 uur en is rond 23:00 uur afgelopen. De optredende bands, waaronder De Juf, Melojustice, August75, Danny Vera en de Cecile Morel Band vertegenwoordigen verschillende muziekstijlen, zoals pop, rock, hiphop en singer-songwriter. De bands zullen elk een half uur optreden in het cafe of het theater van Nighttown. Meer info op www.nighttown.nl.


22-8-05 GEEF JE OVER OP DE PLAYLIST VAN 3FM

imageGeef je Over staat vanaf deze week op de playlist van 3FM en dat is erg cool! Verder was Michiel afgelopen zaterdagmiddag te horen op Radio2 bij TROS Muziekcafe en 's nacht met Giel Beelen te horen via 3FM op de campings van Lowlands. Tussendoor heeft hij ook nog even een interviewtje gedaan voor RTL BLVD waar je ook exclusieve beelden van de clip kon zien.


18-8-05 MICHIEL MET ZIJN BAND BIJ TROS MUZIEKCAFE

imageA.s. zaterdag, 20 augustus, is Michiel met zijn band te gast bij TROS Muziekcafe op Radio2. De live uitzending is tussen 16.00u en 18.00u. Ze zullen 3 liedjes spelen en uiteraard schuift ook Michiel even aan bij Hadassah de Boer om even te kletsen over de nieuwe single en het te verschijnen album.


16-8-05 MICHIEL HUISMAN VRIJDAG AVOND BIJ RTL BOULEVARD

imageVrijdag 19 augustus is bij RTL Boulevard een interview met Michiel Huisman te zien. Er zullen ook exclusieve beelden te zien zijn van de clip van Geef je Over. Hou www.michielhuisman.nl in de gaten voor exclusieve backstage reportages, optredens en meer nieuws.


15-8-05 MICHIEL HUISMAN DEZE WEEK TE GAST BIJ 3FM

imageMichiel Huisman is morgen, dinsdag 16 augustus, met zijn band te gast bij Giel Beelen tussen 6.00u en 9.00u. Ze zullen de nieuwe single Geef je Over live spelen en Michiel zal natuurlijk even aanschuiven bij Giel aan tafel. De dag daarna, woensdag 17 augustus, is Michiel te gast bij 3FM's Arbeidsvitamine om even te kletsen met Gerard Ekdom en om Geef je Over en z'n favoriete liedje te draaien. En alsof dit nog niet genoeg is gaat Michiel a.s. zaterdag tijdens de CampingShow van Giel Beelen op 3FM tussen 23.00u en 1.00u de campings van Lowlands onveilig maken. Samen met z'n akoestische gitaar en Giel in Giels golfkarretje lekker scheuren, keten en spelen. En zo speelt Michiel dus toch op Lowlands. En waarschijnlijk niet in 1 tent!


8-8-05 MICHIEL OP DE RADIO

imageMocht je een trouwe 3FM luisteraar zijn dan zal je de nieuwe single Geef je Over van Michiel Huisman al eens voorbij hebben horen komen. Hou 3FM in de gaten want Michiel zal daar binnenkort met z'n band een aantal keren te gast zijn. Check ook hun nieuwe site www.michielhuisman.nl.


8-8-05 TOUCHIN' TONGUES STIJGT, SPEELT, EN IS DOWNLOADABLE

imageCounting Days is deze week weer gestegen in de MegaTop 100! Nu van # 91 naar #86. Verder staat Counting Days op #1 in de Talent Chart van Henkjan Smits!
Kijk op www.talentscout.nl.
Afgelopen week heeft de band met succes gespeeld bij TROS Muziekcafe. Check voor meer nieuws hierover http://touchintongues.web-log.nl. Zangeres Jomy werd hierna gevraagd om een jingle in te zingen voor het 3FM programma Lantinga & Swijnenberg. Het wordt een 'duet' met Tim Akkerman (van Di-Rect) en het liedje zal binnenkort te horen zijn in hun programma op vrijdag avond.
Door de #1 positie op Talent Scout is Counting Days nu ook downloadable op www.download.nl. Check it out.


27-7-05 TOUCHIN' TONGUES NAAR #91 EN LIVE BIJ TROS MUZIEKCAFE

imageTouchin' Tongues is gezakt van #93 naar #98 (vorige week), maar deze week weer gestegen naar #91 in de MEGA TOP100!
Zaterdag 30 juli zal de band live te gast zijn bij TROS Muziekcafe, een programma van Radio 2. The Tongues zullen 3 liedjes live spelen en Jomy zal even aanschuiven voor een gesprekje met Hadassah de Boer. Je kent haar o.a. ook van de talkshow TV3 op Ned3. Als je de uitzending wilt bij wonen kom dan naar 'Studio Plantage' aan de Plantage Kerkstraat 36 te Amsterdam. Het cafe gedeelte is om 14.00 geopend en de uitzending is tussen 16.00 en 18.00. De uitzending is ook live om deze tijd te beluisteren op Radio2. Meer info op www.trosradio2.nl/muziekcafe


15-7-05 COUNING DAYS KOMT OP #93 BINNEN IN DE MEGA TOP 100

imageDe nieuwe single Counting Days van Touchin' Tongues komt deze week binnen op #93 in de Mega Top 100 en daar zijn we trots op! En het liedje wordt meer en meer op de landelijke, regionale -en lokale radiostations gedraaid! Mocht je de single in huis willen halen, surf dan naar www.muziekkopen.nl en bestel hem voor 4,99 euro (incl. verzendkosten). Heb je dan nog niet genoeg van Counting Days? Stuur een mailtje naar info@whosnextrecords.nl met 'ringtone Counting Days' in het onderwerp en je krijgt een unieke code toe gemaild waarmee je via deze site een gratis real, poly -of monotone naar je telefoon kunt loodsen.


11-7-05 SCHLATMAN ZATERDAG 16 JULI BIJ TROS MUZIEKCAFE

imageSchlatman is zaterdag 16 juli tussen 16.00-18.00 te gast in de live radio-uitzending van TROS Muziekcafe op Radio 2. De band zal er 3 liedjes spelen en Hans zal even aanschuiven om wat te kletsen. Mocht je de uitzending willen bijwonen dan kan dat. De opnames zijn in Studio Plantage, Plantage Kerklaan 36, Amsterdam en de deuren gaan om 14.00u open. Kijk ook op www.trosradio2.nl/muziekcafe of www.schlatman.nl.


6-7-05 REAL- EN RINGTONES VAN TOUCHIN' TONGUES EN SCHLATMAN

imageWil je GRATIS Counting Days van Touchin' Tongues of Dagdromen van schlatman als real -of ringtone op je mobile telefoon? Stuur dan een mailtje naar info@whosnextrecords.nl en je krijgt je unieke code toegestuurd. Vervolgens ga je naar downloads op deze site, vul hem in en loods hem binnen. Wees er snel bij want het aantal gratis codes is beperkt.


5-7-05 TOUCHIN' TONGUES BIJ STENDERS VROEG

imageTouchin' Tongues was dinsdag 5 juli te gast in het programma Stenders Vroeg van Yorin. Ze speelden 2 liedjes live, waaronder hun nieuwe single Counting Days. De band zal weer bij Stenders Vroeg te horen zijn op woensdag 20 juli tussen 6.00u-10.00u wanneer Stenders uitzendt vanaf de 4 daagse van Nijmegen. www.touchintongues.nl


2-7-05 COUNTING DAYS OP VEEL ZENDERS TE HOREN

imageSky Radio draait hem volop, de Regionale draaien hem volop, Yorin draait hem. Counting Days is dus op vele zenders te horen. En wie weet welke zenders nog zullen volgen? Ook is de band uitgenodigd om live te komen spelen in diverse radioprogramma's.
Hieronder een overzichtje:
Di. 5 juli Stenders Vroeg - Yorin - tussen 6.00u-10.00
Di. 12 juli Radio M tussen 12.00u-14.00u
Vr. 15 juli RTV Oost tussen 13.30u-16.00u
Di. 19 juli RTV Drenthe tussen 14.00u-17.00u
Di. 20 juli Stenders Vroeg - Yorin - tussen 6.00u-10.00 (vanaf de 4 daagse van Nijmegen)
Za. 30 juli TROS Muziekcafe - Radio 2 - tussen 16.00u-18.00u
Zo. 11 sept. L1 radio tussen 11.00u-13.00u.
www.touchintongues.nl


28-6-05 SINGLE SCHLATMAN EN TOUCHIN' TONGUES VERKRIJGBAAR

imageWil je de single van Schlatman en/of Touchin' Tongues hebben surf dan naar www.muziekkopen.nl en bestel hem voor maar 4,99 euro(incl. Verzendkosten!) Hij wordt binnen 2 dagen naar je toe gestuurd.


26-6-05 SCHLATMAN ORGANISEERT DAGDROMEN-SESSIE

imageDe band Schlatman organiseert in het kader van de single release Dagdromen Dagdromen-sessies in Amsterdam (zondag 3 juli bij het Oude Ketelhuis op het terrein van de Westergasfabriek) en Rotterdam (zondag 10 juli bij Parkzicht, onder de Euromast.) Beide sessies starten om 12.00u en eindigen rond 13.30u.
Op www.schlatman.nl kun je je eigen dagdroom in het dagdromenboek plaatsen. De mooiste, leukste, origineelste dagdromen zullen voorgedragen worden en dit alles wordt afgewisseld met live muziek van de band.


16-6-05 NIEUWE SINGLE TOUCHIN' TONGUES

imageVoor Touchin' Tongues breekt een nieuw tijdperk aan: de release van hun eerste single 'Counting days' bij Who's Next Records. Het is een zeer dansbaar (pop met een funky soul-saus) zomers liedje met een mooie tekst vertolkt door zangeres Jomy Boky. De single is het resultaat van het winnen van de Sky Radio Talent of the Year 2003 Award. Touchin'Tongues kreeg hierdoor de kans om een single op te nemen in studio Zeezicht in Spaarnwoude met als producer Rob van Donselaar. De bekende producer zag zoveel potentie in de band en in de songs dat ze als een van de eerste artiesten een contract kregen bij zijn nieuwe label Who's Next Records. www.touchintongues.nl


29-4-05 NIEUWE SINGLE SCHLATMAN UIT IN MEI

imageDe nieuwe single 'Dagdromen' van Schlatman is een aanstekelijk popliedje waarmee de zomer echt doorbreekt. “M'n hoofd staat stil en de wereld draait door, m'n telefoon gaat, maar ik geef geen gehoor, en vrij ben ik”. Van het mooi gearrangeerde 'Dagdromen' krijg je direct lentekriebels. Meer info vind je op www.schlatman.nl.


14-3-05 I LOVE YOU NAAR 67 IN DE TOP 100

imageDe single I Love You van Fred+ is deze week in de Top 100 doorgestegen naar #67! Wil je de single aanschaffen? Hij is onderandere verkrijgbaar via www.muziekkopen.nl. Naast Sky Radio draaien Radio1 en 2 en vele regionale de single veelvuldig.


4-2-05 CLIP SCHLATMAN TE ZIEN OP TMF EN MTV!

imageDe videoclip van 'Iemand die zegt dat alles goed komt' is de afgelopen weken al diverse keren op TMF en MTV voorbijgekomen. In de clip, die grotendeels in Rotterdam werd opgenomen, zie je o.a. Hans autorijdend en wandelend door de stad. Ook heeft Michiel Huisman (zanger van Fontane, ook uit de stal van WNR, en hoofdrolspeler in o.a. 'Floris' en 'Phileine zegt sorry') een cameo in de Schlatman video! Wil je de clip direct bekijken of wil je meer info over Schlatman, ga dan naar www.schlatman.nl


1-2-05 VERHUISBERICHT!

imageVanaf maandag 21 februari zal Who's Next Records verhuizen naar een nieuw kantoor in het pand van Studio Zeezicht aan de Kerkweg 2, te Spaarnwoude.Voor onze toekomstige adresgegevens, surf naar www.studiozeezicht.nl


11-1-05 FRED+ KOMT UIT MET NIEUWE SINGLE

imageFRED+, die in 2003 2 singles bij Universal Music uitbracht, komt eind deze maand uit met zijn met zijn nieuwe single I Love You. Het is een live versie van de in februari te verschijnen live DVD Live at the Melkweg, die hij in oktober 2003 opnam. Voor meer informatie over FRED+ ga naar www.fredplus.com.


NIEUWS ARCHIEF

2007
2006
2004

- terug naar top -