Who's Next Records

TOUCHIN' TONGUES

RELEASES

Fool (single) Hoochie Coochie Lady (single) Counting Days (single)

Counting Days (single)
Fool (single)
Hoochie Coochie Lady (single)


BIO

Touchin' Tongues imponeert met clip van internationale allure

Touchin' Tongues brengt op 8 juni hun nieuwe single 'Fool' uit. De bijbehorende clip, die de band volledig op eigen kracht heeft gerealiseerd door middel van sponsordeals, is van internationale allure. We zien een aanstekelijk optreden van de band op een flitsend lichtpodium, een perfecte weergave van hoe Touchin' Tongues live op het podium staat: energiek, dynamisch en helemaal op elkaar ingespeeld. De clip is geproduceerd door VenswichFilms, en het super-de-luxe lichtpodium is beschikbaar gesteld door licht- en geluidsbedrijf Lagotronics BV.

touchin tonguesWarm, sensueel en opwindend. Zo zou je de muziek van Touchin' Tongues kunnen beschrijven; net zo warm, sensueel en opwindend als de tongzoen waarnaar het zestal zichzelf genoemd heeft. Luister maar naar de nieuwe single 'Fool', een stevig poprocknummer met een flinke dosis funk en een refrein dat je maar moeilijk uit je hoofd krijgt. Met deze catchy track lijkt deze 6-koppige band uit Venlo klaar voor het grote publiek. 'Fool' komt uit de pen van producer Tjeerd Oosterhuis en tekstschrijver Maarten ten Hove. Het is voor het eerst dat de band een nummer opneemt dat ze niet zelf geschreven hebben, aldus zangeres en boegbeeld Jomy. “Dit nummer past helemaal bij ons. We zouden het zelf geschreven kunnen hebben.”

Touchin' Tongues – de naam komt van een Steve Vai nummer - is opgericht in 1998 door de broers Tasilo en Nico Pieck. Sindsdien timmert dit getalenteerde gezelschap geduldig en gestaag aan een muzikale carrière. Na een periode van fanatiek repeteren op de zolder van huize Pieck stond Touchin' Tongues binnen korte tijd op het grote podium van de befaamde Parkfeesten in Venlo, waar de band covers van Lenny Kravitz, Mother's Finest en Marvin Gaye vertolkte.
In het nieuwe millennium besloot de band eigen nummers te gaan schrijven en spelen. Het eerste tastbare resultaat daarvan was de in eigen beheer uitgebrachte promosingle 'Once Again'. Al snel was de band een graag geziene gast op kleine festivals, kroegen en op lokale radio en tv. “We hebben ons altijd volledig ingezet om te zorgen dat onze naam vaak zou vallen. We schreven ons in op muzieksites en deden regelmatig mee aan talentenjachten,” aldus bandleider Tasilo.

Fool

Eén van die talentenjachten werd in 2003 uitgeschreven door Sky Radio, die de band prompt uitriep tot Talent Of The Year. Dit bracht hen in contact met producer Rob van Donselaar, die de band direct tekende op zijn label Who's Next Records. Van Donselaar produceerde, samen met de Zweedse producer Mikko Paavola, de eerste commerciële single 'Counting Days'. Sky Radio pikte het nummer gelijk op, net als 3FM. In 2006 volgde 'Hoochie Coochie Lady', een swingende soultrack die het ook weer goed deed op de diverse radiostations en in de Mega Top 100 belandde.
De onbetwiste muzikaliteit, gedrevenheid en enorme inzet van Touchin' Tongues heeft ervoor gezorgd dat hun naam en faam zich langzaam maar zeker als een olievlek door het muzikale landschap verspreidt, tot groot genoegen van de band. “We vinden het belangrijk dat mensen onze muziek horen. Onze wens is immers om 24 uur per dag met muziek bezig te zijn”, aldus Tasilo. Die wens zou wel eens sneller waarheid kunnen worden dan verwacht, want met 'Fool' levert Touchin' Tongues een aanstekelijke mix van rock, funk, soul en pop af waarop je geen seconde stil kunt blijven zitten.
Voor meer informatie ga naar www.touchintongues.nl.


FOTOS

Click to view larger.
image image image


VIDEOS

FOOL


MEER INFORMATIE

www.touchintongues.nl
YouTube

- terug naar artiesten - terug naar top -