Who's Next Records

DENNIS

RELEASES

Her Name Is Dennis (album) Dragonfly (single) Bubblegum (single)
Today (single) No Can Do (single)

Her Name Is Dennis (album)
Dragonfly (single)
Bubblegum (single)
Today (single)
No Can Do (single)


BIO

Dennis
"Some just call it music, to me it's like a drug."
Met deze woorden uit haar debuutsingle 'No Can Do' slaat de 23-jarige Dennis – het pseudoniem van Denise van Donselaar – de welbekende spijker op de kop. Want met haar eigenzinnige debuutalbum Her Name Is Dennis laat deze kersverse popster horen dat muziek een absolute must voor haar is.

DennisOver haar onvoorwaardelijk liefde voor muziek zong ze al op haar eerste single 'No Can Do'. Het nummer zorgde ervoor dat Dennis prompt werd uitgeroepen tot TMF Kweekvijver Talent. Van de vier Kweekvijver-artiesten die TMF eind 2006 lanceerde, stemde het publiek massaal voor Dennis. Daarmee won ze  een felbegeerde plek op het podium van de TMF Awards. Niet veel later won ze ook nog een Essent Award en stond ze op het gerenommeerde Noorderslag festival, waar ze vriend en vijand verraste met een spetterend live-optreden. Met haar tweede single 'Today' liet Dennis horen hoe veelzijdig ze is. De zomerse track werd grijs gedraaid op de radio en Dennis liet in diverse Tv-shows zien dat ze ook live haar mannetje staat.

'Bubblegum' is alweer de derde single van Her Name Is Dennis. Het is een up-tempo, sexy song die weer een nieuwe kant van de talentvolle zangeres laat zien. Als extra track is een live-versie toegevoegd, opgenomen tijdens een optreden met haar band in de Lichtfabriek in Haarlem.

* * *

Dragonfly (single)Dennis is altijd omringd geweest door muziek. Ze groeide op in de muziekstudio van haar producerende vader, waar artiesten de hele dag in en uit liepen. Dennis keek, luisterde en sloeg alles op in haar jonge hoofdje. Op haar 10e begon ze zang, piano en danslessen te volgen. Niet veel later richtte ze haar eigen band op, was regelmatig te horen als backing vocaliste bij bekende artiesten en greep elke gelegenheid aan om op een podium te staan. "Ik was toen eigenlijk nog te jong en te wild. Ik wilde namelijk alles: veel vriendinnen, nog veel meer vriendjes, nachten doorhalen in de kroeg, naar dance events... Het serieuze muziekverhaal kwam pas later," aldus Dennis.

Het keerpunt kwam na een verblijf in de USA, waar ze werkte met kinderen uit de getto’s van New York met weinig tot geen toekomstmogelijkheden. "Daar zag ik hoe het ook kon. En hoe goed ik het eigenlijk had in het veilige Nederland." Eenmaal terug in haar woonplaats Haarlem besloot Dennis dan ook haar leven om te gooien. Ze zette alles op alles om haar roeping te volgen: het schrijven en zingen van liedjes. Dat gevoel werd nog eens versterkt door het auto-ongeluk dat ze kreeg toen ze nog maar net terug was in Nederland. Een combinatie van drukte, jetlag en vermoeidheid werd haar bijna fataal toen ze achter het stuur in slaap viel. "Toen zag ik het licht. Ik besloot mijn vleugels uit te slaan en te doen wat mijn hart me ingaf." Als aandenken aan die belangrijke periode in haar leven liet Dennis een tatoeage zetten. In een achterbuurt van New York, door een man van 200 kilo met jampotglazen, dat dan weer wel! Nu draagt ze een libel op haar lichaam als reminder aan het feit dat ze altijd haar hart moet blijven volgen. Ze zingt daar prachtig over in het betoverende en persoonlijke 'Dragonfly', een van de weinige ballads op haar debuutalbum Her Name is Dennis.

Her Name Is Dennis (album)Het album is een uitgekiende mix van rock en pop, dance en soul, soms experimenteel maar ook commercieel. Wat de songs gemeen hebben is dat ze allemaal herkenbaar en toegankelijk zijn en een slimme opbouw hebben vol originele invalshoeken. Pop, rock of funk, Dennis zingt het met gemak met een dijk van een stem, die zowel verleidelijk, rauw als gevoelig klinkt. Dennis: "Het is op de eerste plaats popmuziek. Maar mijn smaak loopt behoorlijk uiteen - van Nelly Furtado, Pink, Gwen Stefani en Gavin DeGraw tot Dinah Washington, James Taylor en Bonnie Raitt. Mijn album is een mix van alles wat ik leuk vind." Zelf vergelijkt ze het met een Amsterdams straatje, "waar het ene huis scheef staat, het andere naar voren kantelt, het ene wel een tuintje heeft en de andere niet." Haar muziek heeft dezelfde diversiteit: soms ruig en gek, dan weer lief of poppy.

Naast sterke vocalen onderscheidt Dennis zich doordat ze haar eigen nummers schrijft. Voor dit album werkte ze samen met de jonge Finse producer Mikko Paavola. In zijn studio in Stockholm schreven zij samen het leeuwendeel van de songs. Het was een zeer vruchtbare samenwerking, aldus Dennis: "Mikko en ik hebben dezelfde stijl van liedjes schrijven en op persoonlijk vlak klikt het goed. Qua persoonlijkheden en smaak is het een golden match." Ze zaten letterlijk naast elkaar in de studio nummers te schrijven. "Mikko zocht naar een mooie combi van akkoorden, waarop ik weer met een melodie kwam. Zo bouwden we elk nummer samen op."

Vervolgens trok Dennis zich terug om een tekst op maat te schrijven. Daarbij liet ze zich inspireren door wat elke jonge vrouw zoal bezighoudt: verliefdheid, verleiding, vriendschap, vreugde en verdriet. Humor - in de vorm van zelfspot, dubbele lagen en woordgrapjes - vormt daarbij een belangrijk element. Luister maar naar het ondeugende 'Thirsty' en haar kijk op shopverslaving in de stevige rocker 'Money'. Toch schroomt Dennis er niet voor ook een serieuzere kant te tonen. Het persoonlijke 'Song For Bas' gaat bijvoorbeeld over haar veel te jong gestorven neefje.

Van losbollige kroegtijger naar eigenzinnige popster. Dat is Dennis ten voeten uit. Nederland heeft er een talentvolle, stoere chick bij waar we nog veel van zullen horen. Dus onthoud die naam!

De komende maanden is Dennis veelvuldig live te bewonderen op diverse zomerfestivals.


FOTOS

Click to view larger.
Dennis


VIDEOS

DRAGONFLYBUBBLEGUM


MEER INFORMATIE

www.thisisdennis.com
www.thisisdennis.hyves.nl
www.myspace.com/thisisdennismusic

- terug naar artiesten - terug naar top -